نهال گردو ژنوتیپ برتر مراغه

گردوی ژنوتیپ برتر مراغه به دلیل کیفیت مرغوب مغز و عملکرد زیاد به عنوان یکی از ارقام خوب گردو در نهالستان اروم نهال تولید  می شود . باردهی اقتصادی این رقم از سال  پنجم شروع می شود در حالیکه باردهی اقتصادی ارقام دیگر از سال نهم آغاز می شود.و در باغت تجاری به عنوان گرده زا استفاده می شود .ژنوتیپ فوق به صورت بذری می باشد . از ویژگی های خاص این نهال کیفیت عالی مغز و درصد بالای چربی آن می باشد . گردو مراغه دارای پوست نازک و درشت است . زمان باز شدن گل ها نراواسط فروردین می باشد .
از ویژگی های خاص این درخت می توان به زود باروری مقاومت خوب به سرما و مقابل در برابر بیماری ها اشاره کرد.
در طرح ریزی باغ روش مربع توصیه میشود و فاصله کشت 8 در 8 متر میباشد که در بین درختان اصلی درختان پر کن مثل هلو کاشته میشود و پس از چند سال که درخت گردو گسترده شد، حذف می شود .در طراحی باغ حصارکشی، درهای ورودی و خروجی و محل ایجاد تاسیسات و محل و فاصله چاه تا زمین و فاصله درختها و ردیف ها باید  در نظر گرفته شود. در روش به زراعی حدود ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر شخم زده میشود و هرساله با احتیاط کامل اطراف تنه درختان به شعاع ۵/۱-۱ متر بوسیله بیل شخم زده میشود. در بین ردیفها از گیاهان زود رشد و سبز استفاده میشود که این گیاهان اکثرا شبدر و یونجه میباشند.که از آنها بعنوان کود سبز و علوفه دامی میتوان استفاده کرد.
تولید گردو در ایران:
در سال زراعی ۷۶-۱۳۷۵ میزان تولید گردو در کشور ۱۲۴۸۷۲ تن است که نسبت به سال گذشته ۳/۱۰ درصد افزایش و نسبت به سال پایه ۲۳۰درصد افزایش داشته است .
میزان تولید گردو کل کشور در ده سال مورد بررسی از ۳۷۸۲۱ تن آغاز شده وبه ۱۲۴۸۷۲ تن رسیده است . کمترین میزان تولید گردو کل کشور در سال زراعی ۶۷-۱۳۶۶ بوده که این روند از ابتدای دوره مورد بررسی سیر صعودی داشته تا اینکه در سال ۷۶-۱۳۷۵ به رقم ۱۲۴۸۷۲ تن رسیده است.
براساس آمار موجود در سال ۱۳۷۶ بالاترین مقدار تولید در استان همدان با تولیدی برابر ۲۰۱۷۵ تن می باشد که ۱۶درصد از تولید کل کشور را به خود اختصاص داده است و پایین ترین مقدار با ۲۰تن از تولید کل کشور مذبوط به استان سیستان وبلوچستان است .
پس از همدان ، استان فارس از نظر تولید گردو در مقام دوم قرار دارد که با احتساب تولید استان های آذربایجان شرقی ، تهران ، کرمان ، قزوین ، کردستان ، کرمانشاه و خراسان جمعاٌ ۷۲درصد از تولید کل کشور را به خود اختصاص داده اند و مهمترین مناطق تولید به شمار می آیند.
عملکرد گردو در جهان:
درسال ۱۹۹۷ براساس اطلاعات به دست آمده از فائو ، متوسط عملکرد گردو در جهان ۲۱۱۶ کیلوگرم در هکتار بوده است که نسبت به سال قبل با ۷۲ کیلوگرم (۵/۳درصد ) ونسبت به سال ۱۹۸۸ (سال پایه) با ۷۲ کیلوگرم افزایش ، ۵/۳ درصد رشد داشته است .
در بین کشورهای عمده تولید کننده گردو در سال ۱۹۹۷ کشور رومانی با متوسط تولید ۱۴۱۳۶ کیلوگرم در هکتار بالاتریت عملکرد را به خود اختصاص داده است و نسبت آن به عملکرد جهانی ۶۶۸ درصد بالاتر است. پس از رومانی ، آمریکا با تولید ۳۵۴۷ کیلوگرم در هکتار در جایگاه دوم قرار دارد . کشورهای ایران و اکراین نیز به ترتیب با عملکردهای ۲۹۹۰ و۲۳۴۱ کیلوگرم در هکتار دررتبه های بعدی قرار گرفته اند که بالاتر از عملکرد جهانی بوده است .کشور هند با متوسط تولید ۸۶۸ کیلوگرم در هکتار پایین ترین عملکرد را در بین کشورهای عمده تولید کننده این محصول به خود اختصاص داده است .
در سال ۱۹۹۷ عملکرد در هکتار گردو ایران ۲۹۹۰ کیلوگرم بوده که نسبت به متوسط جهانی ۱۴۱ درصد بوده است.

توسط : admin | تاریخ : 1395/11/10 | نظرات

گالری عکس نهال گردو مراغه

توسط : admin | تاریخ : 1395/11/10 | نظرات