نهال گردو پیوندی هارتلی

درخت گردوی هارتلی ( Hartly ) رقمی است با منشاء آمریکایی (کایفرنیا) و مانند چندلر و پدرو حدود پانزده روز بعد از گردوهای بذری در بهار شروع به رشد می کند. میوه این رقم از چندلرحدود یک هفته زودرس تر می باشد و همین طور درخت، قدرت رشد نسبتاً زیادی دارد. درختان هارتلی بسیار پرمحصول بوده و کیفیت میوه آنها عالی است. همانند پدرو و چندلر مناسب ترین رقم گرده زا برای این رقم فرانکت و روند هستند. از ویژگیهای این رقم داشتن رنگ مغز روشن، عملکرد خوب، مقاومت به کرم سیب و بیماری بلایت گردو می باشد. حساسیت بیشتری نسبت به سرمای بهاره نسبت به رقم فرانکوت دارد. شاتون های آن اغلب در اثر سرما از بین می روند اما شاتون های فرانکوت گل های ماده آن را گرده افشانی می کند که این رقم فرانکوت به عنوان یک گرده زا برای آن پیشنهاد می شود.
گردو درختی است که در شرایط آب و هوای مدیترانه ای در نواحی که دارای تابستانهای معتدل و زمستان سرد باشند به خوبی رشد میکند. نیاز سرمايي گردو حدود۱۵۰۰ -۳۰۰ ساعت دمای صفر تا ۷ درجه سانتیگراد بسته به رقم می باشد.درجه حرارت لازم برای رشد و تکامل ۱۲-۹ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۷ درجه سانتیگراد و اپتیمم ۲۰-۱۵ درجه سانتیگراد می باشد. دمای مناسب برای محصول دهی مناسب بطور میانگین ۲۲-۱۸ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۵ درجه سانتیگراد می باشد. درجه حرارت لازم برای آغاز فعالیت درخت و بیدار شدن از خواب زمستانی ۷-۵ درجه سانتیگراد می باشد، حداقل دمائی که درخت گردو می تواند در زمستان تحمل کند ۲۰- درجه سانتیگراد می باشد.
درخت گردو به سرمای دیروقت بهاره حساس است لذا مصون بودن نسبی منطقه از سرمای بهاره دیروقت الزامی است. برودت ۵- تا ۷- درجه سانتیگراد باعث سرما زدگی گل باز شده می گردد. برودت ۷- تا ۱۰- درجه سانتیگراد باعث سرمازدگی جوانه هاي زايشي می شود.درجه حرارت مناسب برای گرده افشانی ۲۵-۱۵ درجه سانتیگراد می باشد.در دامنه های مشرف به جنوب گلدهی سریعتر اتفاق می افتد اما خطر سرمازدگی بهاره را افزایش میدهد. از کشت و پرورش گردو در مناطقی با رطوبت نسبی بالاي ۷۰-۶۰ درصد باید خودداری کرد ،اما رطوبت نسبی کمتر از ۲۵ درصد نيز مناسب نمي باشد.

توسط : admin | تاریخ : 1395/11/10 | نظرات

گالری عکس گردو هارتلی

توسط : admin | تاریخ : 1395/11/10 | نظرات

گردوهارتلی در سال 1892، بذر درختان فارسی گردو در کشور نپا توسط فلیکس گیلنت برداشته شد.اوکه یک پرستار بود توانست فواید زیادی از این درختان بدست بیاورد.بعدها جان هارتلیبذر این گردوها را در سال 1909 وارد نمود.در ان زمان میزان سن این درختان 17 سال بود.میزان کیفیت و کمیت این درختان وابسته به نوع و جنس آنها می باشد.جان هارتلی تصمیم گرفت تا این درختان را در سن فرانسیسکو در سال 1915 به نمایش همگان بگذارد.بخاطر این کار هارتلی از شاه و ملکه توانست بخاطر کیفیت این نوع گیاه جایزه بگیرد. این درخت گردو دارای کیفیت بالا، پوست نازک و هسته شیرین می باشد.بیشتر مردم باور دارند که این نوع گردو برای خوردن مناسب می باشد.در مجموع، متغیرهای وابسته آن سبب شد تا در کالیفرنیا کاشته شود.از جمله نگرانی های موجود در باره این نوع گردو عدم توانایی آن در مناطق سرما می باشد.
گردو هارتلی با پوست کاغذی و نازک مانند چندلر و پدرو حدود 15 الی 20 روز بعد از گردو های بومی شروع به رشد میکند.
گردو هارتلی 7 روز زودتر از گردو چندلر می رسد.این گردو بسیار پر بار بوده وبهترین گرده زا فرانکوت و روند هستند.
مقاومت بالای این نوع رقم به بیماری سیب و بلایت می باشد.
گردو هارتلی تنها گردو ا ی است که می تواند بصورت عمودی بایستد بخاطر شانه های پهن و تاج مهره و اناتومی مسطح . این نوع گردو در اثر سرما موجب از بین رفتن شاتون ها می شودواما شاتون های فرانکوت گلهای ان راگرده افشان می کند.
عمر اقتصادی :بیش از 100سال
ابیاری : 20 لیتر در 20 روز
تجمل خشکی :نیمه متحمل
وزن میوه :13

نهال گردو پیوندی هارتلی گردو هارتلی گردو پیوندی  گردوی پیوندی نهالستان گردو پیوندی